Doelstellingen

Wij willen relatie opbouwen met de kinderen. Ze begeleiden in het vormgeven van hun toekomst. Dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen en zullen leven. Allerbelangrijkste is dat ze gelukkig zullen zijn. Dit doen we gericht op relatie, maar wel vanuit een stuk vrijheid. Relatie hoeft niet, het mag.
Wat wij de kinderen zullen bieden is: Veiligheid, Eigenheid, Netwerk, Praktische hulp.
Een goede woonplek met veel mogelijkheden tot creativiteit, mogelijkheid om dieren te verzorgen en in de natuur te zijn. Dit is nog een doel op zich. De locatie. Voor het vormen van deze gezinswoonvorm willen wij verhuizen naar een woonboerderij.

De locatie:
Om onze doelstelling te bereiken zijn we op zoek naar een grotere locatie om te bewonen.
Hierbij is er een verlangen om een huis te kunnen bewonen net buiten de bebouwde kom van een stad of dorp.  Waarom?  Deze kinderen hebben al veel meegemaakt en zijn meestal overgevoelig voor veel prikkels. Wonen in een woonwijk brengt al veel prikkels met zich mee.  Buitenaf wonen geeft meer mogelijkheid om rust te vinden binnen de veiligheid van het gezin.  Met vriendjes spelen gebeurt op afspraak en niet omdat er ineens een heel stel voor de deur staat. Komt er meer rust in het leven van deze kinderen,  dan biedt  het net buiten de bebouwde kom wonen toch de mogelijkheid om binnen niet al te veel kilometers deel te nemen aan het sociale leven van het dorp.
Het gezinshuis zal een woonplek zijn van ons hele gezin. De kinderen worden in het gezinsleven opgenomen. Dat is het doel van een gezinshuis om zo “normaal” mogelijk op te groeien.
Verder kan nog gedacht worden om kinderen een woensdagmiddag of zaterdag de gelegenheid te geven eens lekker te ravotten, dieren te verzorgen en te tuinieren samen met de kinderen van het gezinshuis.  
Het huis zal groot moeten zijn met minimaal 10 kamers, speelruimte in de schuur en ruimte buiten om te kunnen spelen.

Bovenstaand gaat in hoe wij kinderen bejegenen en wat voor locatie wij ambiëren. Onderstaand wat wij willen bereiken en hoe wij ondervinden of dit lukt.
“Wat wij wensen te bereiken is dat deze kinderen een zo zelfstandig mogelijk leven zullen kunnen leiden waarin ze bezig kunnen zijn met de dingen die hun hart hebben.”
De termijn waarin wij deze doelen willen bereiken is per kind verschillend. Wel zijn resultaten meetbaar doordat we met rapportage en ontwikkelings- /behandel plannen werken. Deze worden afhankelijk van de leeftijd van het kind minimaal een keer per jaar geëvalueerd en door het jaar heen wordt er regelmatig op gerapporteerd zodat ontwikkeling in beeld blijft.
Wij zien het slagen van doelen terug in “als we zien dat de kinderen zich ontwikkelen. Wanneer ze zich zo veilig voelen, dat ze zichzelf durven zijn. Zichzelf durven laten zien. Wanneer we samen ontdekken waar een kind goed in is en daarin dan ook plezier vindt.”

Onze doelen zijn bereikt “Als de kinderen geluk zullen vinden.”